Ecologisch esthetisch vloersysteem

Jan 16, 2012 | 100% rev

Naast duurzaam is het Bolidtop® 525 vloersysteem van Bolidt nu ook ecologisch. Dit populaire en meest esthetische vloersysteem was al duurzaam vanwege de lange en verlengbare levensduur, de lang intact blijvende functionele eigenschappen en het eenvoudige onderhoud, maar met de ecologische Bolidtop® 525 is Bolidt nog een stap verder gegaan. De vloer wordt hoofdzakelijk gemaakt uit direct natuurlijke grondstoffen, is eenvoudig te onderhouden met milieuvriendelijke producten, het wordt milieubewust geproduceerd en er is vrijwel geen afval.

De materialen die Bolidt gebruikt om de Bolidtop® 525 te maken, zijn voor 85% direct natuurlijk. Het is tevens een product zonder chemische verdunningsmiddelen. Dankzij nieuwe machines wordt er energiezuiniger geproduceerd en ze zorgen vooral voor eenzelfde resultaat als voorheen, echter zonder slechte of schadelijke eigenschappen in het eindproduct. Het geringe afval dat tijdens de productie ontstaat wordt correct gescheiden en verwerkt. Er is geen afval vanaf het moment van installatie. Al het materiaal wordt 100% verbruikt. Overtollig materiaal wordt elders alsnog gebruikt of kan worden toegepast in bouwelementen. 

De ecologische Bolidtop® 525 is in meerdere aspecten milieuvriendelijk in gebruik. Het heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar en kan daarna zonder moeite nog een tweede leven leiden, door een opfrisbeurt of als basis voor een nieuwe vloer. Het is eenvoudig te onderhouden en reinigen met water en onschadelijke schoonmaak-middelen. 

Bolidt’s milieubewuste geest is niet alleen gericht op de producten, maar ook op de projecten waaraan wordt meegewerkt. De Haagse Hogeschool in Delft werd op basis van het door Stichting Sureac ontwikkelde meetinstrument GreenCalc+ verkozen tot het meest duurzame schoolgebouw van Nederland en hier ligt ruim 10.000 m2 aan deze ecologische Bolidtop® 525. Dit systeem voldeed ook aan de wensen en plannen van de architect. Bolidt is bijvoorbeeld ook partner van het ‘EcoCommercial Building’ programma van mega concern Bayer.

    More...

    Related inspiration

    van visie naar revolutie

    Contact|Follow us